Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ελληνικά και ξένα αναφέρουν ότι οι δυνάμεις του Χαφταρ (LNA) χτύπησαν τουρκικό πλοίο που μετέφερε πυρομαχικά. Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουμε αλλά το μόνο που μπορούμε να δούμε είναι ότι με βεβαιότητα αστόχησε, αν ήθελε πράγματι να πετύχει πλοίο. Ο μαύρος καπνός όπου βλέπουμε σε διάφορα βίντεο και φωτογραφίες σίγουρα δεν είναι από πλοίο άλλα πάνω στο λιμάνι ( Στον ντοκο ) .

Σημειο α’
Σημειο β΄

Μελετώντας αυτές τις φωτογραφίες, βρήκαμε στο χάρτη τα σημεία όπου τραβήχτηκαν, έτσι βγαίνει το συμπέρασμα ότι το σημείο της έκρηξης είναι πάνω στο λιμάνι. Η φωτογραφεία “Σημείο ‘α” είναι στο χάρτη το σημείο με χρώμα κόκκινο, αντίστοιχα το κίτρινο είναι το “Σημείο ‘β“. Εκεί που τέμνονται είναι το σημείο όπου βλέπουμε τον καπνό. Οι συντεταγμένες από τα σημεία προκύπτουν από σημάδια τοπίου (τζαμιά, κτήρια, κτλ).

Σημείο της έκρηξης

Αυτό μπορούμε να το συμπεράνουμε και από άλλες φωτογραφίες του σημείου που βρήκαμε στο διαδίκτυο.

Καπνός στο λιμάνι
Καπνός στο λιμάνι
Καπνός στο λιμάνι
Καπνός στο λιμάνι

Επίσης με μια σύντομη έρευνα στο ιστορικό του AIS (Marine Traffic) δεν προκύπτει να έχει επισκεφτεί κάποιο πλοίο με τούρκική σημαία στην περιοχή. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει τίποτα αφού το ναύλο για την μεταφορά όπλων θα μπορούσε να το εκτελέσει οποιοδήποτε πλοίο που έχει έρθει σε συμφωνία.

Απάντηση

Trending

Αρέσει σε %d bloggers: