Έκτακτη είδηση ! Η Τουρκία συνεχίζει το “έργο” της δια θαλάσσης

Βάρκα με 33 αλλοδαπούς επιχείρησε να προσεγγίσει τη Λέσβο, αλλά την πήρε o “άνεμος”

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, τις πρωινές ώρες σήμερα, μια βάρκα με περίπου 33 αλλοδαπούς, επιχείρησε να εισέλθει σε ελληνικά χωρικά ύδατα, στο στενό της Λέσβου.

Όμως, ενώ πλησίαζε προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα, “αίφνης φύσηξε δυτικός άνεμος, ο λεγόμενος πουνέντες, και παρέσυρε τη βάρκα προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα”.

Η βάρκα κατά πάσα πιθανότητα μετέφερε αλλοδαπούς που το τουρκικό κράτος έφερε με λεωφορεία πριν από λίγες ημέρες από το Οσμάνιγιε, που βρίσκεται δυτικά των Αδάνων, στο Κιουστιούκουγιου, που βρίσκεται απέναντι από το Μόλυβο.

Η αριστερή εφημερίδα «Ντουβάρ» σε αποκλειστικό ρεπορτάζ με τίτλο «Οι πρόσφυγες μεταφέρονται από τους καταυλισμούς στα παράλια», αποκαλύπτει ότι ύστερα από την εκκένωση του Παζάρκουλε στις 26 Μαρτίου, οι περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες εστάλησαν σε καταυλισμούς σε διάφορες περιοχές της Τουρκίας για να τεθούν σε  καραντίνα λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, αλλά μόλις η απομόνωση έληξε μεταφέρθηκαν στα παράλια του Κιουτσιούκκουγιού στα Δαρδανέλια, όπου «ενθαρρύνονται» από την αστυνομία να περάσουν στα ελληνικά νησιά.

«Τώρα βρισκόμαστε στα Δαρδανέλια (Çanakkale). Η αστυνομία μας άφησε και έφυγε. Σε μια αλάνα. Δεν υπάρχει ούτε φαγητό, ούτε νερό, ούτε τίποτα. Ούτε έρχονται, ούτε φεύγουν. Μας παράτησαν εδώ, λέγοντάς μας ότι μπορούμε να περάσουμε στην Ελλάδα, αλλά δεν υπάρχει ούτε μέσο ούτε τρόπος διέλευσης την Ελλάδα. Έχουμε μείνει εδώ», ομολογεί ένας πρόσφυγας-μετανάστης.

H εφημερίδα αναφέρει ότι η ταλαιπωρία των προσφύγων-μεταναστών συνεχίζεται. Οι πρόσφυγες είχαν μεταφερθεί με λεωφορεία στην Αδριανούπολη με την ελπίδα να περάσουν στην Ελλάδα. Αλλά όταν εμφανίστηκε ο ιός, άρχισαν να τους στέλνουν σε άλλες πόλεις για να τεθούν σε καραντίνα. Όταν έληξε η καραντίνα, τους μετέφεραν σε επισφαλείς ακτές για να περάσουν στα ελληνικά νησιά και τους άφησαν στην παραλία Κιουτσούκουγιού (ο αρχαίος Άσσος της Αιολίδας) στα Δαρδανέλια. Ανάμεσα στους πρόσφυγες-μετανάστες υπάρχουν και άτομα που τους έφεραν από τους καταυλισμούς της Μαλάτια και του Οσμάνιγε.

«Μείναμε 28 μέρες στο Παζάρκουλε. Μετά μας είπαν ότι υπάρχει κορονοϊός και δεν θα ανοίξουν τα σύνορα. Δεν ήθελε κανείς μας να πάει πίσω. Ο στρατός μάς έβαλε με το ζόρι σε ένα λεωφορείο. Όταν τους ρωτήσαμε που μας πάνε, μας είπαν πως μας πάνε στην Αδριανούπολη. Πήραμε το λεωφορείο 9 το βράδυ και 5 το πρωί είχαμε φτάσει στο Οσμάνιγε. Μας πήραν τα κινητά και τα λεφτά μας. Δεν μας έδιναν καλό φαγητό. Μετά μας είπαν πως δεν θα μας πάνε πίσω στο Παζάρκουλε αλλά θα μας πάνε στα Δαρδανέλια. Κι εσείς κάντε ό,τι καταλαβαίνετε. Επειδή είστε μετανάστες δεν σας θέλει καμία χώρα. Όλα τα έξοδα για να περάσατε απέναντι, και αυτά θα τα πληρώσετε εσείς μόνοι σας», δήλωσε ένας Αφγανός μετανάστης στην εφημερίδα «Ντουβάρ».

Ένας άλλος μετανάστης είπε πως τα πούλησε όλα για να έχει λεφτά να πάει στο Παζάρκουλε στον Έβρο.

Ένας άλλος Ιρανός μετανάστης, ο οποίος μεταφέρθηκε από το καταυλισμό στο Οσμανίγε στα Δαρδανέλια, δηλώνει ότι «μας έφεραν εδώ χθες το βράδυ από τον καταυλισμό του Οσμάνιγε. Μας χώρισαν τους άνδρες από τις γυναίκες, αλλά έχουμε παιδιά. Δεν έχουμε φαγητό εδώ και 2 ημέρες. Κανείς δεν μας είπε τίποτα γιατί μας έφεραν εδώ, ποιες ήταν οι προθέσεις τους. Πολλοί που ήρθαν μαζί μας, κοιμήθηκαν στο ύπαιθρο. Δεν απαντούν στις ερωτήσεις μας. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε».

Έτσι, άλλη μια μεθοδευμένη προσπάθεια του τουρκικού κράτους να παραβιάσει τα θαλάσσια σύνορα και να συνεχίσει το σχέδιο εποικισμού της Ελλάδας με μουσουλμανικούς πληθυσμούς φιλικούς προς την ίδια, απέτυχε.

Πηγή: Έθνος & Infognomon Politics

Nikolaos Kontos

Investigation Journalist / Defence, Crime, Maritime Analyst

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: