Οι δυνάμεις του Λιβυκού στρατού υπό την διοίκηση της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας GNA ανέλαβαν πλήρως τον έλεγχο της αεροπορικής βάσης Al-Watiya στην Δυτική Λιβύη. Οι δυνάμεις του Haftar υποχώρησαν από το μέτωπο αφήνοντας πίσω στρατιωτικό εξοπλισμό, όπλα και πυρομαχικά.

Η απελευθέρωση επιβεβαιώθηκε από την ανακοίνωση του Προεδρικού Συμβουλίου, η οποία ανέφερε πως ο επίσημος Λιβυκός Στρατός μαζί με τις πολιτοφυλακές  έχουν ανακτήσει την αεροπορική βάση από ”τις εγκληματικές πολιτοφυλακές και τους μισθοφόρους του Στρατάρχη Haftar”.

Το Προεδρικό Συμβούλιο χαιρέτισε επίσης το θάρρος του Λιβυκού Στρατού και των εφεδρικών μονάδων, οι οποίες κατάφεραν να νικήσουν τις αντίπαλες δυνάμεις και να τις απομακρύνουν από την στρατηγικής σημασίας περιοχή του αεροδρομίου.


Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της επιχείρησης ”Ηφαίστειο Οργής”, Al-Watiya, δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ το πρωί της Δευτέρας ότι οι δυνάμεις του GNA είχαν ανακαταλάβει την αεροπορική βάση Al-Watiya μαζί με τον στρατιωτικό εξοπλισμό των δυνάμεων του Haftar, αλλά και με την κατάσχεση ενός Ρωσικού Πυραυλικού Συστήματος Pantsir, το οποίο είχε φτάσει στον Στρατό του LNA μέσω των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Pantsir in Al-Waatiya Base
Pantsir Manual

Ο ομιλόν στην συνέντευξη, ανέφερε πως ο GNA πλεόν κατέλαβε πλήρως την αεροπορική βάση Al-Watiya και κινείται για την στρατηγικής σημασίας πόλη Tarhouna. Ο GNA υποσχέθηκε πως θα απελευθερώσει και άλλα μέτωπα της νότιας Τρίπολης από τις δυνάμεις του Haftar με σκοπό να ηγηθεί πλήρως στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, ο υφυπουργός άμυνας του GNA,  Mohammed Al-Sharif, επιβεβαίωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Libya Alahrar TV πως μετά την απελευθέρωση της αεροπορικής βάσης οι δυνάμεις του GNA θα απελευθερώσουν την νότια Τρίπολη. Τέλος χαιρέτησε πανηγυρικά τις προσπάθειες των στρατιωτών του GNA.

Μία απάντηση στο “O Eθνικός Λιβυκός Στρατός LNA έχασε την αεροπορική βάση Al-Watiya-Στα χέρια των Τούρκων ρωσικά συστήματα αεράμυνας”

  1. […] το πλήγμα του Χαλίφα Χαφτάρ (LNA) στην αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια την προηγούμενη βδομάδα τα γεγονότα έχουν πάρει […]

Απάντηση

Trending

%d