Για εγκλήματα πολέμου στην Λιβύη κάνουν λόγο.

Οι μαχητές του GNA ανακάλυψαν έναν νέο μαζικό τάφο στην Tarhunah.

Αναφέρανε ότι οι δυνάμεις τις Τρίπολης (GNA) βρήκαν 103 πτώματα αμάχων στην Tarhuna όταν κατέλαβαν την πόλη από τον Χαφταρ (LNA) (άγνωστη αιτία θανάτου).Ο μαζικός τάφος οφείλεται πολύ πιθανόν απο μαζικές εκτελέσεις. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για να κατηγορηθούν ένας από τους δύο αντιπάλους (GNA/LNA)

Οι μάχες συνεχίζονται στα δυτικά του Sirte, με αυξανόμενες αεροπορικές επιθέσεις τής LNA που πραγματοποιούνται από ρωσικά αεροσκάφη. Ο Χαφτάρ (LNA) ισχυρίζεται ότι η GNA αποσύρθηκε 90 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης Sirte, το οποίο δεν έχει επαληθευτεί. Αν και η GNA συνεχίζει να ωθεί τις ενισχύσεις προς τη γραμμή μάχης στο Sirte.

Η Αίγυπτος ασκούν έντονα πιέσεις με αιγυπτιακό σχέδιο κατάπαυσης του πυρός στη διεθνή σκηνή. Ο Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι «η αιγυπτιακή πρωτοβουλία στην Λιβύη εκπροσωπεί όλοι την αραβική και διεθνή πολιτική δράση για την αποκατάσταση της σταθερότητας στη Λιβύη». Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει επίσης εξετάσει τη σύγκρουση στη Λιβύη, δηλώνοντας ότι «πιέζουμε όλες τις πλευρές στη Λιβύη να επιστρέψουν στην πολιτική πορεία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Ζητούμε τον τερματισμό της ξένης επέμβασης στη Λιβύη και την απόσυρση των μισθοφόρων ».

Στην χθεσινή ενημέρωση της Λιβύης, αναφέρθηκε ελληνική προσπάθεια να σταματήσει ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο. Η ΕΕ δήλωσε σήμερα ότι τα τουρκικά πλοία εμπόδισαν μια ελληνική φρεγάτα να ψάξει για ύποπτο πλοίο ». Μπορούμε να εκτιμήσουμε με μεγάλη πιθανότητα ότι το τουρκικό φορτηγό πλοίο πράγματι μετέφερε παράνομα όπλα στο GNA κατά παράβαση του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ.

DEFENSIONEM-THE WORBIBLE

Απάντηση

Trending

%d