Το CIRKIN τελικά έδεσε στην Λιβύη και σήμερα έφτασε και δεύτερο πλοίο από Τουρκία.

Το CIRKIN τελικά έδεσε στην Λιβύη και σήμερα έφτασε και δεύτερο πλοίο από Τουρκιά.

Χθές το πρωί εμπορικό πλοίο CIRKIN με συνοδεία τριών πλοίων πολεμικών του τουρκικού ναυτικού προσπάθησε να προσεγγίσει το λιμάνι της Λιβύης στην Μισράτα.  Λόγω της αποστολής για την επιχείρηση IRINI στην περιοχή το Ελληνικό πλοίο Σπέτσες αναχαίτισε το ελικόπτερο (AegeanHawk) που το συνοδεύει για να ελέγξει το πλοίο. Στην συνεχεία μετά από την άρνηση των Τούρκων αναγκάστηκε η Ιταλική διοίκηση να διατάξει να υποχωρήσει το ελληνικό ελικόπτερο επειδή το πλοίο ήταν υπό την προστασία όπως λένε των Δυνάμεων της τουρκικής δημοκρατίας. Η επιχείρηση IRINI βρίσκεται στην περιοχή για τον έλεγχο λόγω του εμπάργκο όπλων, κάτι που όπως αποδεικνύεται η Τουρκία τον τελευταίο καιρό δεν σέβεται για ακόμα μια φορά την συμφωνία και τροφοδοτεί ανενόχλητη την Λιβύη από θάλασσα και αέρα όπως έχουμε επισημάνει και άλλες φορές.

Σήμερα φαίνεται ότι τελικά το εμπορικό πλοίο  CIRKIN κατέπλευσε στο λιμάνι MISURATA,LYBIA αλλά κατέφθασε κι άλλο εμπορικό πλοίο με τούρκικη σημαία το ROSELINE A.

CIRKIN AIS DETAILS (MARINE TRAFFIC)

CIRKIN, Flag: Tanzania [TZ]

 

CIRKIN NAVIGATION
From Turkish Port HAYDARPASA to LYBIA, MISURATA PORT

ROSELINE A’ AIS DETAILS (MARINE TRAFFIC)

ROSELINE A, Σημαία: Turkey 
ROSELINE A navigation
ROSELINE A

Όπως αποδεικνύεται η Τουρκία έχει βρει τον τρόπο να τροφοδοτεί παράνομα την Λιβύη χωρίς να υπολογίζει τίποτα. Το ROSELINE A το οποίο είναι container ship δεν είναι εφικτό μεσοπέλαγα να το ελέγξεις για το αν μεταφέρει λαθραία όπλα, ο έλεγχος πρέπει να γίνει στο λιμάνι.

Όπως φαίνεται στο MarineTraffic μέσο του AIS και τα δυο πλοία ήρθαν από λιμάνια κοντά στην Κωνσταντινουπολη.

Nikolaos Kontos

Investigation Journalist / Defence, Crime, Maritime Analyst

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: