Η Τουρκία αναπτύσσει επιθετικά ελικόπτερα T129 στο Αζερμπαϊτζάν. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αναπτύξει επιθετικά ελικόπτερα T129 στο Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν.

.τουρ

Σύμφωνα με ένα πρόσφατο δελτίο ειδήσεων, μια ομάδα στρατιωτικών και αεροσκαφών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που συμμετείχαν στις κοινές τακτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας Αζερμπαϊτζάν-Τουρκία έφτασαν στο Nakhchivan. Κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής υποδοχής για τους στρατιώτες που συμμετείχαν στις ασκήσεις, όπου πραγματοποιήθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Nakhchivan, ακούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν. Στρατιωτικά, επιθετικά και πολεμικά ελικόπτερα των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων που έφτασαν με αεροσκάφη A4OOM , μεταφέρθηκαν σε κατάσταση ετοιμότητας για ασκήσεις  στο στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Nakhchivan 2

T129 ATAK

Tο ελικόπτερο πολλαπλών ρόλων T129 αναπτύσσεται από κοινού από την AgustaWestland και τις Τουρκικές Αεροδιαστημικές Βιομηχανίες (TAI) για την τουρκική Διοίκηση Δυνάμεων (TLF) στο πλαίσιο του προγράμματος επίθεσης και τακτικού ελικοπτέρου αναγνώρισης (ATAK). Το ελικόπτερο βασίζεται στο AW129 και στον προκάτοχό του το A129 Mangusta.

 

Αρμενία/Αζερμπαϊτζάν, Τουρκία

Ωστόσο, δεν είναι τυχαίο ότι η Τουρκία ανέπτυξε στρατεύματα στο Αζερμπαϊτζάν μετά την επίθεση των Αρμενίων στα σύνορα του Αζερμπαϊτζάν στις 12 Ιουλίου. Η πρόσφατη άνοδος των εντάσεων προκλήθηκε όταν ο Αρμενικός στρατός επιχείρησε να επιτεθεί σε θέσεις του Αζερμπαϊτζάν με πυρά προς την κατεύθυνση της βορειοδυτικής συνοριακής περιοχής Tovuz, αποσύροντας μετά από απώλειες μετά από αντίποινα από τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν. Δώδεκα στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν, συμπεριλαμβανομένου ενός στρατηγού και ενός συνταγματάρχη, σκοτώθηκαν και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν στις πρόσφατες συνοριακές συγκρούσεις. Το Αζερμπαϊτζάν κατηγόρησε την Αρμενία για τις «προκλητικές» ενέργειες, με την Τουρκία να ρίχνει την ευθύνη στην Αρμενία και να προειδοποιεί ότι δεν θα διστάσει να αντισταθεί σε κάθε είδους επίθεση στον ανατολικό γείτονά του.

Απάντηση

Trending

%d