Φρουρός από ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας πλοίων έκανε εξέγερση και πήρε τον έλεγχο φορτηγού πλοίου. Ένα μάλλον ασυνήθιστο περιστατικό που αφορά ένοπλους φρουρούς έλαβε χώρα στο φορτηγό πλοίο JAEGER  που ανήκει σε μία από τις μεγαλύτερες  εφοπλιστικές εταιρείες την Eagle Bulk Shipping Inc.

jaeger

Στις 21 Ιουλίου μία ομάδα ασφαλείας τριών ατόμων ανέλαβε τη φύλαξη του πλοίου JAEGER στην αραβική θάλασσα κατά την πορεία του από τη Σιγκαπούρη στο Σουέζ,  επιβιβάστηκαν με ιδιωτικό σκάφος ασφαλείας για να παρέχει ασφάλεια στη διέλευση του στον Κόλπο του Άντεν και στην Ερυθρά θάλασσα.  Μόλις επιβιβάστηκε ένας από τους φρουρούς δεν παρέδωσε το όπλο του στον πλοίαρχο του πλοίου όπου απαιτεί το πρωτόκολλο και στη συνέχεια ανέλαβε τον έλεγχο του πλοίου καθώς εξέφρασε τα παράπονα του και ζήτησε τους μισθούς του, τους οποίους για αρκετούς μήνες  είχε καθυστέρηση να του δώσει η εταιρεία φύλαξης. Η Eagle Bulk πού ανήκει το πλοίο σε συντονισμό με εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας θάλασσας εργάστηκαν από κοινού για να ελέγξουν την κατάσταση και μετά από περίπου τρεις ημέρες κατάφεραν να παραδώσει ο φρουρός το όπλο του και να επιτρέψει στο πλοίο να συνεχίσει την ανοδική του πορεία.  Σύμφωνα με πληροφορίες αποβιβάστηκε την 1η Αυγούστου, δεν είναι όμως ξεκάθαρο πως, πού και με ποιον τρόπο.  Το πλοίο συνεχίζει κανονικά την πορεία του και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο. 

jaeger po

Η Eagle Bulk δεν έχει καμία σχέση φυσικά με τις καθυστερήσεις των μισθών του φρουρού, σε αυτό ευθύνεται μόνο η εταιρεία υπηρεσιών ασφαλείας. Από την άλλη πλευρά όμως η Eagle Bulk προλαμβάνει χαμηλού επιπέδου ασφάλεια όπως κάνουν αρκετές εταιρείες για χαμηλότερο κόστος και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα συμβαίνουν τέτοια περιστατικά. 

fleetmon.com

Απάντηση

Trending

Αρέσει σε %d bloggers: