Χρονικό

Ελικόπτερο τύπου Mi-8 όπου το έχει ναύλωσει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση πυρκαγιών τους καλοκαιρινούς μήνες, έπεσε και συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Μηνά, δυτικά της Σάμου.

Δεν έχουν γίνει γνωστά ακόμα τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι (ΒΔ 23kt/6 μποφόρ) κάτι που δυσκολεύει την έρευνα. Μέχρι στιγμής από την επίσημη ανακοίνωση του λιμεναρχείου γνωρίζουμε ότι βρέθηκε 1 από τα τέσσερα άτομα πληρώματος, συγκεκριμένα ο πιλότος . Το ελικόπτερο είχε πλήρωμα τρεις αλλοδαπούς – ένα Ρουμάνο δυο Μολδαβούς – και έναν Έλληνα όπου εκπροσωπούσε το Κέντρο Επιχειρήσεων . Το ελικόπτερο απογειώθηκε από τη Σάμο 16:39 και το ατύχημα συνέβη 17:55. Ο πιλότος βρέθηκε μετά από συντονισμένη έρευνα από πτητικά και θαλάσσια μέσα την 18:30. Οι έρευνες συνεχίζονται με αρκετή δυσκολία λόγω των ανέμων όπου πνέουν στη περιοχή σύμφωνα με τα προγνωστικά για όλο το βράδυ.

Ροή Ενημέρωσης

22:00 Εντοπίστηκε στην παραλία ακόμα ένα πλήρωμα από περιπολο του Στράτο (79 ΤΥΕΘ) και μεταφέρθηκε ζωντανός στο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο άτομα που έχουν βρεθεί από τα τέσσερα είναι στο νοσοκομείο και είναι οι δύο Μολδαβοί.

Απάντηση

Trending

%d