Το Κιεβο συνεχίζει να απαιτεί εδώ και μήνες άρματα λόγω του φόβου ότι η Ρωσία θα ξεκινήσει νέες επιθέσεις στην Άνοιξη. Η Πολωνία επιμένει να στείλει άρματα Leopard στην Ουκρανία με τη Γερμανία να βάζει φρένο. Στην Γερμανία έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα με τον καγκελάριο Σολτς να δηλώνει προσεκτικά οτι” Η ΗΠΑ κάνουν πολλά η Γερμανία κάνει επίσης πολλά”. Αντίστοιχα ο Πολωνός πρωθυπουργός δήλωσε “Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια και θα παρακολουθούμε την Ουκρανία να αιμορραγεί μέχρι θανάτου”. Ο Μακρόν ρωτήθηκε αν θα στείλει η Γαλλία άρματα με τον ίδιο να απαντάει ότι τίποτα δεν αποκλείεται.

Η Ρωσία απο την άλλη πλευρά παίρνει θέση με δηλώσεις αξιωματούχων. Ο Δημήτρη. Πεσκόφ (Γραμματέας τύπου του Κρεμλίνου) δηλώνει “Οι ουκρανοί είναι εκείνοι που θα υποφέρουν εάν η Δύση στείλει άρματα μάχης ως υποστήριξη προς το Κίεβο.

Ο Δημήτρη Μεντβεντεφ (Αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας) αναφέρθηκε για μία νέα στρατηγική συμμαχία που θα μπορούσε να σχηματιστεί από χώρες που η Αμερική και το ΝΑΤΟ έχουν εκνευριστεί. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι προμήθειες βαρέων όπλων στο Κίεβο δεν αφήνει καμιά αμφιβολία ότι οι εχθροί της Ρωσίας θα συνεχίσουν αόριστον τις προσπάθειές τους να μας  αποδυναμώσουν ή ακόμα και να μας καταστρέψουν. Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας ” Θα μπορούσαν επίσης να αρχίσουν να παράγουν νέα όπλα αν χρειαστεί.

Ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών  Σεργκέι Λαβρόφ βρέθηκε στην Πετόρια ενόψει κοινής στρατιωτικής άσκησης Ρωσίας, Κίνας, Νότιας Αφρικής. Ο Λαβροφ δήλωσε ότι η σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Δύσης δεν μπορεί πλέον να οριστεί ως Υβριδικός Πόλεμος αλλά πλησιάζει σε πραγματικό, καθώς κατηγόρησε την Δύση επειδή έστειλε όπλα στο Κίεβο, ταυτόχρονα δήλωσε ότι η Ουκρανία απορρίπτει τις ειρηνευτικές συνομιλίες και όσο αυτό συνεχίζεται τόσο πιο δύσκολή καθίσταται η επίλυση του ζητήματος.

Ο νορβηγικός στρατός εκτιμάει ότι μέσα σε ένα χρόνο συγκρούσεων μέτρα 180.000 νεκρούς ή τραυματίες του ρωσικού στρατού περίπου 100.000 στην ουκρανική πλευρά και 30.000 άμαχοι σκοτώθηκαν

Η Ρωσία και η Ουκρανία δεν έχουν δώσει αξιόπιστους απολογισμούς για τις απώλειες τους εδώ και μήνες.

Απάντηση

Trending

Αρέσει σε %d bloggers: