Κιμπάρης το Λονδίνο σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Σύμφωνα με το ukdj.com το Ηνωμένο Βασίλειο «δεν αποκλείει» να δώσει στην Ουκρανία πυραύλους για να “φτάνουν” μέχρι την Ρωσία.

Από τον George Allison
Η Βρετανία «δεν έχει αποκλείσει» το ενδεχόμενο να προμηθεύσει την Ουκρανία με πυραύλους επαρκούς βεληνεκούς για να καταστρέψουν πυραυλικά συστήματα στη Ρωσία, τα οποία μπορεί να στοχεύουν μη στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία.
Η απάντηση ήρθε στο φως από γραπτές ερωτήσεις που έθεσε ο Λόρδος Blencathra.

«Ρωτάω την Κυβέρνηση του Η.Β. εάν έχουν σχέδια να προμηθεύσουν την Ουκρανία με πυραύλους επαρκούς βεληνεκούς για να καταστρέψουν πυραυλικά συστήματα στη Ρωσία που μπορεί να στοχεύουν μη στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία».

Η Baroness Goldie υπουργός Επικρατείας του Υπουργείου Άμυνας, απάντησε:

«Το Ηνωμένο Βασίλειο θα διατηρήσει την υποστήριξή μας στην Ουκρανία υπό εξέταση και δεν έχει αποκλείσει την πιθανότητα παροχής οπλικών συστημάτων μεγαλύτερης εμβέλειας για την αντιμετώπιση της πρόσφατης αδιάκριτης μαζικής στόχευσης της μη στρατιωτικής υποδομής από τη Ρωσία.

Παρέχουμε στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια με την προϋπόθεση ότι θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Επικοινωνούμε σε καθημερινή βάση με την ουκρανική κυβέρνηση και είναι σαφές ότι ο εξοπλισμός που παρέχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο προορίζεται για την άμυνα της Ουκρανίας».

Τι έχει ήδη δώσει η Βρετανία στην Ουκρανία;
Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παράσχει στην Ουκρανία διάφορες μορφές στρατιωτικής βοήθειας από το 2015, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης 22.000 στρατιωτών, της πώλησης κυνηγών ναρκών και πυραύλων, την ανάπτυξη αεροσκαφών επιτήρησης και υποστήριξη ISTAR, παροχή αντιτεθωρακισμένων και αντιαρματικών όπλων και περαιτέρω απροσδιόριστη βοήθεια .

Επιπλέον, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παράσχει κράνη, εξοπλισμό νυχτερινής όρασης, θωράκιση σώματος, εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου, ραντάρ μπαταριών, παρεμβολές GPS, drones, drones φορτίου βαρέως ανυψωτικού φορτίου και πυραύλους Brimstone. Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε επίσης 1,3 δισεκατομμύρια λίρες σε στρατιωτική υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένων 300 εκατομμυρίων λιρών τον Μάιο και 1 δισεκατομμυρίου λιρών τον Ιούνιο. Προσφέρθηκε επίσης να παρέχει εκπαίδευση σε 10.000 Ουκρανούς στρατιώτες κάθε τέσσερις μήνες.

Αναλυτικά η λίστα εδω

Nikolaos Kontos

Investigation Journalist / Defence, Crime, Maritime Analyst

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: