Όταν είχε ξαναγίνει δυστύχημα με 4 νεκρούς το 2017 και πάλι το πολιτικό σύστημα έμεινε αμέτοχο.

Όταν το 2017 ο εκτροχιασμός τρένου στο Άδενδρο στις 13 Μαΐου 2017 στοίχισε την ζωή 4 ανθρώπων και 10 τραυματιών. Το τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη με 73 επιβάτες και 5 άτομα πλήρωμα .

Περίπου 21:45 το τρένο έφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε σπίτι περίπου 200 μέτρα από τον σταθμό Αδενδρου Θεσσαλονίκης.

Ο τότε Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης του Συριζα μαζί με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ξεκίνησαν έρευνα για το δυστύχημα. Σύμφωνα με τα ευρήματα, ο καταγραφέας του τρένου αποκάλυψε ότι η αιτία του δυστυχήματος ήταν η υπερβολική ταχύτητα.Το τρένο έτρεχε με ταχύτητα 144.3 km/h ενώ το όριο ταχύτητας ήταν τα 60 km/h (χλμ/ώ). Η τριμελής επιτροπή εμπειρογνωμόνων απεφάνθη ότι δεν υπήρχε ένδειξη σαμποτάζ και ότι οι τοπικοί ελεγκτές είχαν ακολουθήσει τις συνήθεις διαδικασίες.

Ο τότε βουλευτής Ν.Αχαιας Νικόλαος Ι. Νικολοπουλος είχε καταθέσει στην Βουλή τους ίδιους προβληματισμούς για την κατάσταση των τραίνων και τα συστήματα ασφαλείας που συζητάμε μέχρι και σήμερα.

Σήμερα για άλλη μια φορά έχουμε μια τραγωδία μετά από μια προφητική ανακοίνωση και το πολιτικό συστήματα έμεινε αμέτοχο για ακόμα μια φορά.

Nikolaos Kontos

Investigation Journalist / Defence, Crime, Maritime Analyst

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: