Οι Ταλιμπάν έκαψαν μουσικά όργανα που έλεγαν ότι θα μπορούσαν να παραπλανήσουν τη νεολαία και να καταστρέψουν την κοινωνία. Η μαχητική ομάδα απαγόρευσε τη μουσική όταν ήταν για τελευταία φορά στην εξουσία, στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Η θρησκευτική αστυνομία των Ταλιμπάν φέρεται να έκαψε πολλά μουσικά όργανα στη δυτική επαρχία Χεράτ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακής του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Bakhtar.

Ο Σεΐχης Aziz al-Rahman al-Muhajir, ο επαρχιακός προϊστάμενος του Υπουργείου Προώθησης της Αρετής και της Πρόληψης της Αβίας, είπε ότι η μουσική οδήγησε σε “παραπλάνηση της νεολαίας και στην καταστροφή της κοινωνίας”.

Τους ανθρώπους τους διέφθειρε η μουσική, σύμφωνα με τον αξιωματούχο. Οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν τη μη θρησκευτική μουσική την τελευταία φορά που κυβέρνησαν τη χώρα τη δεκαετία του 1990.

Οι εικόνες δείχνουν αξιωματούχους συγκεντρωμένους γύρω από μια φωτιά με μουσικά όργανα, όπως κιθάρες, αρμόνια και ηχεία.

Το Αφγανιστάν έχει μια ισχυρή μουσική παράδοση, επηρεασμένη από την ιρανική και την ινδική κλασική μουσική.

Έχει επίσης μια ακμάζουσα ποπ μουσική σκηνή, προσθέτοντας ηλεκτρονικά όργανα και χορευτικά beat σε πιο παραδοσιακούς ρυθμούς.

Και τα δύο άκμασαν τα τελευταία 20 χρόνια προτού οι Ταλιμπάν πάρουν την εξουσία το 2021.

Ωστόσο, οι Ταλιμπάν έχουν επιβάλει σκληρά μέτρα από τότε που κατέλαβαν τον έλεγχο του Αφγανιστάν τον Αύγουστο του 2021, καθώς οι δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ αποσύρθηκαν.

Οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Εθνικού Ινστιτούτου Μουσικής του Αφγανιστάν, το οποίο κάποτε ήταν διάσημο για την περιεκτικότητά του, δεν τούς επέστρεψαν να ξανακάνουν μαθήματα μετά την κατάληψη των Ταλιμπάν. Πολλοί μουσικοί έχουν επίσης εγκαταλείψει τη χώρα.

DWnews

Απάντηση

Trending

%d